Takten, frukosten och dåtiden

Blott två veckor till jul. Vill trycka på bromsen och stanna i stämningen, fast vill samtidigt framåt för en möts alltid av något nytt och fräscht i januari.

Veckan har varit bra och det här med ledig onsdag var ju verkligen en god idé, kunde vara en återkommande grej varje vecka kanske? Litet dubbelhelg över det hela.Befinner mig i en trevlig takt just nu. November och december har kanske varit mina lugnaste månader på hela året, om vi nu ska snitta ut en medeltakt. Lagom mycket av allt och inte så mycket vansinne, det vågade jag knappt hoppas på i september. Ska försöka inleda det nya året med samma sinnesstämning, vill verkligen få en god start på det nya.Det blev en vinterfrukost av bästa sort denna lördag morgon, varm havregrynsgröt. Har druckit kaffe med mycket mjölkskum hela förmiddagen och ska strax bege mig ut på tur, köpa klapp och fylla kylskåpet med godsaker. Sen ska jag julstäda, sortera oklara högar och annat tillfredsställande.


Snubblade nyligen över denna bild när jag bläddrade i arkiven. Den är från februari ifjol och mitt före detta hem på andra sidan Östersjön. Året gick så ofantligt fort, kanske fortare än alla föregående. Hur ska jag sammanfatta 2017 egentligen? Känns så vansinnigt spretigt.  

/ H.

Kommentarer