Februari, fyndat och typ tavelvägg

Ja visst blev den bättre, veckan.

De senaste dagarna har jag strösslat med mycket umgänge, det är verkligen bästa humörhöjaren. Armarna fulla av lånade bebisar, brandbilar och sagoböcker – inte finns det någon tid att tänka på det egna usla då. Och så alla dessa prima vuxenvänner som bjuder på kloka ord, eller bara lyssnar, nog är det värdefullt.

Annat jag ägnar mig åt i tider av stress är mekaniska sysslor, då kan min hjärna inte tänka så mycket på allt det andra. En typisk sådan syssla är budgetering. Varje månadsskifte går jag igenom mina utgifter, lägger in dem i kategorier, adderar, arkiverar och funderar på hur jag ska använda (eller inte använda) mina pengar den närmsta framtiden. Har förstått att detta är en ganska knäpp hobby! Verkar vara mer av ett nödvändigt ont för de flesta jag känner men själv tycker jag alltså att det är rentav roligt.

Det är förstås också ett tecken på att månaden blivit till en ny, så välkommen februari. Min månad.Var ut på tur med Johanna idag. Vi spanade efter heminredning, fyndade på loppis och toppade men thaibuffé, så som vi oftast gör. 

När jag kom hem knäppte jag några snabba fotografier på denna bildvägg som jag tejpade upp i veckan. Den tillför mycket hemtrevlighet tycker jag. Eftersom väggarna fortfarande är hyrda får jag förstås inte spika upp tavlor. Ja tänk den dagen jag får spika på väggar igen... 

Målningen längst ner till höger är en stor favorit... 

... men gulliga tanten tar faktiskt hem vinsten. Hon är så sympatisk och kul, gör mig glad varje dag!Denna lilla vas (?) var det jag kom hem med från loppis idag. Den var sympatisk den också. Blomma fattas än så länge men håller mitt löfte om att införa mer blått i hemmet i alla fall.

Nu väntar jag på att pannacottan ska stelna och sen blir det helkväll med televisionen. Nästa vecka är det inlämningsvecka, dvs. höjdpunkten på åtta veckors jobb. Rustar upp!

Trevlig helg åt dig.

/ H.

Kommentarer