Några mål för 2018

Sent om sider har jag sammanfattat litet mål för mig själv och året vi nu gått in i. Tycker det är trevligt att ha något att sträva efter. Om inte annat ger det i alla fall litet riktning och innehåll åt vardagen.


  
1. Spara mer pengar.
Jag tycker nog att jag lever rätt så snävt, men vill leva ännu snävare. Tycker det är spännande att se hur mycket en kan spara med enkla små knep.

2. Lyssna på ljudböcker.
Jag har ännu inte tagit mig an ljudböcker utan bara lyssnat på poddar. Ljudbok känns verkligen som min grej så det ska jag prova på detta år.

3. Äta bättre.
Jag åt så smart 2016 och mådde otroligt bra – ingen huvudvärk, ingen kvällströtthet, ingen seg kropp, ingen ballongmage, inget ont. Inte vet jag om kosten var hela orsaken men definitivt en delorsak. 2017 var jag ganska dålig på att äta rätt och mådde sen därefter. I år får jag allt styra upp det där. Vet ju hur jag ska göra så bara att sätta igång!

4. Se 12 filmer.
Ja det kanske låter som en busenkel sak men jag blir så ofantligt RASTLÖS av filmer och är riktigt dålig på att se film. I Stockholm gick jag på bio rätt ofta men här på västkusten inget alls, vilket drar ner saldot ytterligare. Men en film i månaden måste jag ju klara av!? Känns som en väldigt snäll plan. Tänker att det vore kulturellt att plöja några klassiker åtminstone.

5. Gå på loppis oftare. 
Loppis är så himla trefligt, att bara gå runt och lyfta på små skrotsaker och skatter är som terapi. Tog mig ut på loppis typ max sju gånger under hela fjolåret, hur är det ens möjligt?! 2018 måste det bli oftare, för lyckans skull!

6. Läsa fler tidningar. 
Då menar jag framför allt magasin. Det här är mer en jobbrelaterad grej – kan ju inte kalla mig själv tidningsformgivare om jag inte läser tidningar. På senaste tid har jag helt slutat läsa tidningar och känner att måste få in denna vana igen, både för nytta och nöje. Tänker på tiden i Stockholm, då vi ägnade hela dagar åt att riva ut sidor och analysera balansen mellan typografi och bild... ja det var tider det.

7. Unna mig själv blommor oftare. 
Kanske två gånger i månaden åtminstone. Något så litet som gör en så glad. Helst skulle jag förstås plocka ur en egen trädgård.

8. Gå fler promenader.
Jag tycker att allt monotont är ganska tråkigt – promenader, filmer, bokläsning osv. Är kanske helt enkelt ej en uthållig person. Men det är ju både fiffigt och nyttigt med frisk luft och jag vill verkligen lufta mig själv oftare i år, framför allt under sommaren som kommer.

9. Ta bättre hand om hyn.
Måste verkligen fördjupa mig i hudvård och ta litet bättre hand om min hy. Den är rätt dålig stundvis och jag kämpar med att om vartannat torka ut den och sen överfukta – verkar aldrig hitta balansen och de rätta knepen.

10. Ge blod. 
Mitt blod har varit odugligt i mångamånga år, men nu har jag äntligen fått lov att donera och tänker att jag absolut måste hoppa på tåget. Känns viktigt.

Och sen...

... hur gick det med mina mål för 2017 då? DÅLIGT. Delvis p.g.a. att jag trodde året skulle se helt annorlunda ut när jag skrev listan (noll aning om att jag skulle flytta, börja nytt jobb och inte bo i Stockholm) och delvis för att jag bara haft dålig självdisciplin förstås. Nå, låtom oss inte vara besvikna över det nu, nya tag!

/ H.

Kommentarer