Vårlov och drömhem

Glad påsk och glad vår.

Jag tog mig ut till landet för långsamt påskfirande, mer av ett icke-firande skulle jag säga. Denna vecka var ganska tung med både inlämningar och annat virrvarr och jag kände mig helt slut redan på onsdag. Som grädde på moset bjöd kroppen mig på en ordentlig migräntorsdag. Ja den dagen innehöll verkligen alla vackra migränmoment, sådant en ej ids beskriva i detalj. Fy sjutton.

Men flåsar runt i tjocksnö, blir bländad av solen och äter påsktårta nu. Det torde ta sig.


Fyndade detta hem i min mors inredningstidning idag, längesen jag sett något så drömmigt. Mycket naturmaterial och slitet blandat med nyproducerat, så vill jag också ha det.

Och, så inredningslusten väcks till liv denna tid på året? Hemmet ser helt annorlunda ut i ljuset, nästan som att ha ett helt nytt hem faktiskt. Undrar vad vi ska hitta på.


Ja till påsken kom ju våren, precis på dagen. Och äntligen. Vintern var verkligen fin och kanske extra idyllisk men alldeles tillräckligt lång. Här kan den ta slut.


Första april innebär också att vi kliver in i ett nytt kvartal.

Jag delar oftast in året i fyra delar (dock inte alltid efter årstid) och försöker ha en plan för vardagen ungefär tre månader framåt. Att ha delmålsdatum och på olika sätt markera när nya perioder börjar tror jag är ett sätt för mig att känna att jag avverkar saker och ting, samt att jag då och då kan skaka av mig det gamla och kliva in i något nytt. En liten nystart då och då istället för en stor pang per år, helt enkelt.

Hoppas april blir snällt!

/ H.

Kommentarer