Ett herbarium 🌾 och tre andra skatter

Sent om sider – loppisfynd! Jag har ju lovat.

Tog som sagt en tur till ett favoritloppis här en lördag då jag befann mig söderut. Detta märkliga loppis som har öppet litet hur som helst och utan förvarning, man får vara kvick och åka prompt, så det gjorde jag och min mor yrvakna en lördag morgon!

Fyra jättebra grejer. Egyptisk drömbok, fotografi, plåtskrin, herbarium. 

Var ska jag börja... 

Ja i drömboken från 1947 kan du förstås lära dig allt om vad dina drömmar betyder, så många lustiga uttryck i denna bok. Jag kommer sällan ihåg drömmar men hoppas att jag ska göra det litet oftare nu så jag får orsak att bläddra då och då. Utdrag: 

Druvor – Du kommer att tillbringa en angenäm dag.
Kittel se – Husliga obehagligheter.
Kål äta – Dina önskningar går icke i uppfyllelse. 

Sak två: Ett litet plåtskrin från vårt fortfarande verksamma lokala apotek, årtal okänt. Den innehåller dessutom fortfarande Zinkpasta, mycket praktiskt. Tänkte ändå torka ur och fylla med något annat smått.

Och den här damen kunde jag inte släppa taget om. Jag har så svårt att passera om jag ser dylika fotografier på loppis. Får enorm ångest över att de ligger där bortglömda, åtsidosatta, dammiga. Så, jag har bestämt att de ska få flytta in hos mig istället!

Och Herbariet då. Jag har bläddrat i det här några gånger, redan förra sommaren faktiskt. Visste inte riktigt vad jag skulle göra av det bara, förvara i skåp? Så tråkigt. Men så fick jag en idé nu när jag återigen stod och vände blad och tänkte hur synd det var att ingen ännu heller tagit vara på detta vackra. Hem kom det. 


Det är Rurik West som bokfört växtligheten, noggrant, i huvudkategorier och underkategorier. Klass fem står det på pärmen men jag misstänker att han möjligen varit lärare och inte elev. Men vem vet.

Kolla vad vackert.

Rurik har plockat allt över åren 1954, 1955, 1957 och 1958. Det som gör allt extra trevligt är att jag känner igen alla platser han plockat växterna på då de ligger i mina hemtrakter. Sådant gör ju det hela extra trevligt.


Och så denna eftertänksamma handstil...

Förträffligt Rurik. Och tack!

Nu ska jag bara se till att förvalta samlingen på bästa sätt. Svettigt ansvar.

/ Heidi

Kommentarer