Ett herbarium đŸŒŸ och tre andra skatter

Sent om sider – loppisfynd! Jag har ju lovat.

Tog som sagt en tur till ett favoritloppis hÀr en lördag dÄ jag befann mig söderut. Detta mÀrkliga loppis som har öppet litet hur som helst och utan förvarning, man fÄr vara kvick och Äka prompt, sÄ det gjorde jag och min mor yrvakna en lördag morgon!

Fyra jĂ€ttebra grejer. Egyptisk drömbok, fotografi, plĂ„tskrin, herbarium. 

Var ska jag börja... 

Ja i drömboken frĂ„n 1947 kan du förstĂ„s lĂ€ra dig allt om vad dina drömmar betyder, sĂ„ mĂ„nga lustiga uttryck i denna bok. Jag kommer sĂ€llan ihĂ„g drömmar men hoppas att jag ska göra det litet oftare nu sĂ„ jag fĂ„r orsak att blĂ€ddra dĂ„ och dĂ„. Utdrag: 

Druvor – Du kommer att tillbringa en angenĂ€m dag.
Kittel se – Husliga obehagligheter.
KĂ„l Ă€ta – Dina önskningar gĂ„r icke i uppfyllelse. 

Sak tvÄ: Ett litet plÄtskrin frÄn vÄrt fortfarande verksamma lokala apotek, Ärtal okÀnt. Den innehÄller dessutom fortfarande Zinkpasta, mycket praktiskt. TÀnkte ÀndÄ torka ur och fylla med nÄgot annat smÄtt.

Och den hÀr damen kunde jag inte slÀppa taget om. Jag har sÄ svÄrt att passera om jag ser dylika fotografier pÄ loppis. FÄr enorm Ängest över att de ligger dÀr bortglömda, Ätsidosatta, dammiga. SÄ, jag har bestÀmt att de ska fÄ flytta in hos mig istÀllet!

Och Herbariet dĂ„. Jag har blĂ€ddrat i det hĂ€r nĂ„gra gĂ„nger, redan förra sommaren faktiskt. Visste inte riktigt vad jag skulle göra av det bara, förvara i skĂ„p? SĂ„ trĂ„kigt. Men sĂ„ fick jag en idĂ© nu nĂ€r jag Ă„terigen stod och vĂ€nde blad och tĂ€nkte hur synd det var att ingen Ă€nnu heller tagit vara pĂ„ detta vackra. Hem kom det. 


Det Àr Rurik West som bokfört vÀxtligheten, noggrant, i huvudkategorier och underkategorier. Klass fem stÄr det pÄ pÀrmen men jag misstÀnker att han möjligen varit lÀrare och inte elev. Men vem vet.

Kolla vad vackert.

Rurik har plockat allt över Ären 1954, 1955, 1957 och 1958. Det som gör allt extra trevligt Àr att jag kÀnner igen alla platser han plockat vÀxterna pÄ dÄ de ligger i mina hemtrakter. SÄdant gör ju det hela extra trevligt.


Och sÄ denna eftertÀnksamma handstil...

FörtrÀffligt Rurik. Och tack!

Nu ska jag bara se till att förvalta samlingen pÄ bÀsta sÀtt. Svettigt ansvar.

/ Heidi

Kommentarer