Pärlan, damen och Alvar


Det har blivit mycket bilder av prylar på bord här på senaste tid men kan då inte rå för, haft sådant flyt med fyndandet. Har till och med lagt till till en ny kategori här på bloggen där jag kan arkivera in alla skatter jag råkar på. Hoppas att du står ut nu för det gör jag!

Att samla på sig något litet, en pryl, att ta hem vid varje äventyr känns nästan som ett måste för mig. När någon besöker mitt hem, lyfter på valfri sak och frågar Varifrån är den här? vill jag väldigt gärna kunna rabbla upp en charmig liten historia om Den där gången... 

Och så har jag extremt dåligt minne, så fysiska prylar hjälper mig att komma ihåg. 

Även om loppisfynd inte på samma sätt förankras i ett äventyr gillar jag att kunna prata om mina saker och varför jag gillar dem. Av någon orsak kan jag mycket enklare göra det när jag köpt något som redan har en historia. 


Nå, den här gången var det den huvudstadshelgen med stockholmsbrudarna det handlade om! 

Om sanningen ska fram kom jag hem med litet mer prylar än planerat då allt var för vackert för att lämnas.

– En ny snygg mapp för det alldagliga arbetet. Praktiskt och behövdes.
– Två vykort. Ett skissat (jag har ju en fäbless för ritningar av alla sorter och slag) och ett litet roligt med Alvar iklädd allvarlig blick. 
– Ett glasunderlägg från vår finmiddag. Helt okej restaurang, betydligt bättre sällskap!
– En ring gjord av återvunnet material signerad konstkollektivet Omstart / Salla Seppälä. Köpte abrupt för 16 peng i en liten butik i Berghäll och har haft den varje dag sen dess. Kolla in mer vackert här!
– Och en dam till min samling. 

Efter att hetsigt ha plöjt igenom 200+ fotografier på ett loppis tio minuter före stängning fastnade jag för hennes blick. Något flackande över den va? Man undrar... / H.  

Kommentarer