Luftrök och arkivbilder

Minus tolv grader steg jag ut i imorse. Är den här nu? Hösten? Eller den rimliga sommaren kanske det heter. Även om jag inte vill hasta dit känns det som att den kalla morgonfukten smugit sig på nu senaste veckan.

Ute på landet igen också, för femtielfte helgen i rad. Bara måste passa på. Snart blir det lägenhetsvinter för hela slanten och gå barfota på vassa grässtrån är ett minne blott. Har p.g.a. flängandet inte riktigt åstadkommit något i nya hemmet heller, tänkt att vi nog hinner pyssla på sen i höstmörkret.


En inbyggd garderob i vardagsrummet ska förvandlas till en inbyggd bokhylla, köksöar ska skissas fram och jag har jobbat på att måla om en skänk som mamma lånar ut. Kommer bli alldeles strålande, sen. Just nu är det så ostrålande att jag inte ens förmår mig ta fram kameran. Därav dessa icke aktuella bilder på gamla hem och forna utsikter.


Fast funderar faktiskt på denna bild på Amos Anderson som jag knäppte på utflykt förra sommaren, den vore väl ändå något att hänga upp i sovrummet? En liten gubbe i pyjamas... känns lämpligt. Undrar om den går att köpa som print någonstans?

I övrigt tänker jag fördjupa mig i ämnet tavelväggar något så otroligt i höst, första gången på elva år jag får ta till spiken!


Och visst känns det som att suget efter morgongröten börjar infinna sig igen efter lång paus?

Har också tagit ett hårdare grepp om styrketräningen nu när intensiteten på kontoret tar fart. Jobbat två veckor (redan) och vet inte riktigt när det hände och vad jag gjorde men första kvarten är således avklarad. Måsten, mejl och avstämningar börjar sippra över på helgerna men vet att det är tillfälligt så det går an.

Funderar på en resa till oktober som morot, men vart?

/ H.

Kommentarer