Årets insikt

Det känns alltid så motigt att kika in här efter långa tystnader. Så oinspirerande att skapa i en miljö där allt dammat över. Var tvungen att städa ut litet av det gamla och plocka in ny utstyrsel som du ser.

Har ju som känt också väldiga problem med att återfå flytet om jag väl tappat bollen, och bollen har jag kanske inte tappat såhär illa hittills i mitt trettioåriga liv. Hela hösten var ett myller, ett myller av att leverera så mycket åt andra att jag slutade leverera åt mig själv. Gick emot alla mina egna principer och slutade med alltför många alltför viktiga saker. Har förstås mest mig själv att skylla, så lätt att fastna i farten och tappa perspektivet.

Nå, ibland går det an, om det är tillfälligt. Våren får bli mer rimlig.Som alltid när jag har tid över för prokrastrinering har jag funderat på kreativitet över jullovet. Slösurfade efter litet ny energi och kom över den här videon som Elin spelat in i höst (spola fram till 9.45).

Insåg kanske äntligen vad som är mitt största problem vad gäller den egna kreativiteten. Elin pratar om att bristen på flyt inte nödvändigtvis handlar om prestationsångest eller noggrannhet, utan brist på känsla för att utföra saker. Alltså. Förstår nu varför jag känner mig så himla trög och oförmögen ibland – jag har inte den rätta känslan. Det här visar sig inte så mycket på ett åtta till fyra jobb där jag måste leverera vare sig känslan infinner sig eller inte. Det visar sig däremot i allt som jag drar igång själv – har svårt att få fart på seglen, vara regelbunden och framför allt slutföra. Trots massor av inspiration och idéer kan jag känna mig helt handfallen och bakbunden.

Vissa stunder har jag trott att det är lathet det handlar om. Har samtidigt inte riktigt fått ihop den tanken med verkligheten, för är å andra sidan så otroligt olat när det gäller vissa perioder och projekt. Ibland nästan manisk.

Ju mer jag tänker på det Elin pratar om ju mer självklart känns det, det här är ju jag. Det känns befriande att avsluta året med litet fräscha insikter om sig själv. Bäddar också fint för det nya.

Gott nytt år nu.

H.

Kommentarer