Rensa hem och huvud

Mitt i månaden som jag i vanlig ordning ägnar åt att strukturera möjligheter, framtid, prylar, tankar, känslor och allt däremellan. Knappast ensam om det.


Efter dunderhösten behöver jag inte lägga fler krav på mig själv, mina mål för året är snälla. Ska lägga små och fullt möjliga mål för varje vecka, men också mål som aktivt handlar om att ägna sig åt roliga grejer. Att planera och skriva upp litet mål funkar verkligen för mig. Det ger mig något konkret att sträva efter och det känns ju så bra att få bocka av punkter på lista. Ja, listor och kalkylark är verkligen min grej, har en plan för det mesta.

Tänker också att tvåtusennitton ska bli hemmets år – bo in sig, tycka om och bara vara här.

Har väldigt bra koll på mina grejer och rensar regelbundet, vill ändå alltid bli litet bättre på att skapa struktur och organisera och det är också något jag tycker är riktigt roligt. Att ha ordning och reda hemma är nästan nödvändigt för att jag ska kunna slappna av. Särskilt i stressiga perioder tycker jag att det hjälper mig massor, slipper leta efter prylar när jag redan ränner omkring på högsta hastighet.

Att strukturera tankarna då. Jo jag har varit rätt nere de senaste veckorna, är det januaridippen som alla pratar om? Själv tror jag att jag känner ut svallvågorna av hösten. Såhär i efterhand kan jag känna att den var litet väl galen. Mycket slit, stora förändringar, ny slags sorg. Jo, mycket jobb men också mycket annat som tryckte på bröstkorgen.

Tänkte ta tag i det här nu. Vill förstå mig själv bättre och lära mig resurshantera. Här ska bäddas fint för det nya året!

H.

Kommentarer