De första 31 dagarna

Helg i sikte. Redan den andra i februari.

Januari var tung men också märkligt produktiv. Ofta känner jag att nya år kör igång med stora förhoppningar och planer som visar sig vara svåra att förverkliga eller fullfölja. Detta januari har jag åstadkommit hur mycket som helst, varit riktigt effektiv från början till slut.

Har litet nya knep för struktur som jag tror hjälpt mer än jag anat. Testar bland annat på Bullet Journaling som handlar om att dela in året i översiktliga perioder och jobba mot kortsiktiga mål som sedan hjälper till med det långsiktiga. Saker och ting känns mer möjliga.Februari började stabilt. Brände upp första söndagen med hjärtflimmer men det föregicks av flere dagars kompishäng så upploppet vann ändå stort över avslutet.

Funderar på att styra mot landet imorgon. Var där senast på nyår och således har det varit ovanligt lång lantlivspaus nu. Januari i stan blev det tydligen.


Prioriterar mycket roliga sysslor just nu, sådant som får mig koppla bort riktigt ordentligt.

Till exempel; går på loppis, hämtar indiskt på måndagar, plöjer valfri mjölig tonårsserie (Riverdale eheh), tar täcket till soffan varje morgon, ser på tv innan jobbet, lägger mig tidigt och umgås med min favoritonge minst två gånger i veckan (hela han kräver min fulla uppmärksamhet konstant och det är nog min bästa stressmedicin).Vilken vinter, förresten. Är det förbjudet att prata om väder på internet 2019?

Tänker att jag i alla fall vill arkivera detta snökaos som vi lever i. Upp till midjan kanske. Idylliskt och inte mig emot. Detta väder riktigt väntar på att njutas ut med massor av dokumentärserier och kaffe också. Passar.

Det får gärna vara snöigt hela februari, så blir inte våren sådär evighetslång som jag tycker att den har tendens att bli.Apropå loppis så fyndade jag fler fina ramar förra helgen. Börjar det bli litet av ett problem kanske? Hur många ramar kan en tänkas behöva?

De här ramarna med bara glasruta och krokar har jag alltid gillat, så fina i all sin enkelhet. Köpte en större också. Och så denna lilla blåa som jag faktiskt för ovanlighets skull köpte mest p.g.a. motivet. Fin färgskala, eller hur? Passar perfekt i detta hem som går i blått, grått och beige.


Planer för februari?

– Boka in två små ävetyr, ett för mars och ett för april.
– Fira födelsedag!!
– Ta mig an något litet eget kreativt projekt. Mest för välmåendets skull.
– Fortsätta lägga fuktmask i trynet så ofta som möjligt. Ja jösses vilket påhitt, min hy har aldrig mått såhär bra.
– Röra på mig mer. Vilade mycket i januari, kroppen var väl lika trött som hufvudet. Nu tänkte jag ta mig an några snälla pass i veckan.

H.

Kommentarer