Fem motivJobbar på tavelvägg – typiskt trevligt och snällt mål för den här tiden på året.

Denna konstellation ger mig mycket glädje men också litet beslutsångest. Nu när jag äntligen har väggar som jag får spika på verkar jag inte riktigt kunna bestämma mig för hur allt ska sitta ihop. Har börjat väldigt försiktigt med fem motiv i vardagsrummet.Där bor hittills; blommig teckning som mamma ropat in på auktion, loppisfyndad ritning på byggnad i min hemstad, spökig spegel med hemligt meddelande på baksidan, litet båtar förstås...... samt bild på min mormor med sina syskon som liten.

Loppat, lånat eller inropat – sådant gillar jag. Samt att blanda riktigt gamla motiv med nya.Den här damen har t.ex. inte hittat sin plats än, saknar ram i rätt storlek också. Gillar hennes melankoli och färgpaletten. Utriven ur någon tidning som jag slängde vid flytten från Stockholm tror jag.

Det är förövrigt mitt bäst sätt att ge tidningar längre liv, riva ut allt det fina innan jag slänger. Tejpar upp sidorna på vägg bara som så eller slår in en present kanske. Har en låda där jag sparar alla lösa blad och bläddrar igenom ibland, som att shoppa konst i det egna hemmet.

H

Kommentarer