Produktionsvecka i motiga mars


Åh, jag har alltid så svårt att få tag i tråden i mars månad. Tråden till vad vet jag inte. Brukar liksom känna mig på hugget i januari, mycket effektiv i februari men sen kommer mars och allt blir bara pannkaka. Ingen inspiration så långt ögat når heller. Är det nu energireserverna börjar blinka rött? Eller släng av vårdipp kanske?

Ska turligt nog till Stockholm och fylla på med lust i slutet av veckan. Den tiden kunde verkligen användas till mer nytta här än nöje där men jobbar hårt på att välja det andra just nu. Strosa på stan p.g.a. vill och träffa tjejerna p.g.a. ej sett dem på evigheter. Inget kan väl vara viktigare? Nä.

Vecka 11 i bagaget också. Två dagars tur i huvudstaden med modellfotograferingar och maj månad kommer att bli magic vågar jag lova.

Visiterna till Helsingfors ser ofta likadana ut vilket jag gillar (ha koll = må bra). Exakt den här turen har jag tagit flera gånger: tidig och effektiv tågresa tisdag morgon, rakt till Sjötullsgatan för att tycka och tänka, äta nepalesiskt till lunch, jobba mer, hämta sushi på vägen hem, släntra över bron till Skatudden, kliva in på fängelset, sätta sig i sängen klockan sex och spilla sojasås överallt, jobba till åtta, duscha länge, se på max ett avsnitt av något bra p.g.a. för trött för stimuli egentligen, sova jättegott i hård säng, äta gófrukost klockan sju och läsa rubrikerna i dagstidningen, checka ut, sätta sig på Johan & Nyström för att ta igen allt jag inte hann vara tillgänglig för dagen innan, släntra till studion till tio, fortsättafortsätta, tåga hem på eftermiddagen varav jobba tre timmar och stirra ut den fjärde.

Den här typen av arbetsdagar drömde jag också om när jag var yngre; Tänk att få resa, vara en del av riktigt stora visuella produktioner och äta skräpmat i hotellsäng, ensam. Jo stämmer, det stod högt upp på önskelistan nästan precis så, väldigt tillfluffat och romantiserat. I praktiken är det förstås fasligt tungt att tycka, tänka, kräva, anse, förstå, kompromissa, bolla, säga nej, säga ja, vara övertygad, förvirrad, skeptisk... varje blixtsekund och minut och halvtimme och timme i flera dagar. Ingen sushi kan kompensera den energiåtgången. Men obs, också roligt och givande.

Att det blev så.

H.

Kommentarer