Månad fyra

Semesterveckan tog slut och så även april månad. Jag var ledig en stor del av den fjärde månaden och det bidrar förstås till att hela alltihopet har känts rätt så trevligt och lätt. Lätt som i ej så slitigt alltså, väl syresatt liggandes på soffan i hemmet, och så vidare. April var också en jämn månad, inte så ryckig i humör och intensitet. Så vill jag helst ha det.

Har för första gången klurat på om jag på något sätt ändå kan tänkas gilla våren mer än sommaren? Den här tiden på året känns så idérik och ny. Sommarhetsen är ännu avlägsen.Det här vardagsrumskontoret (som förövrigt aldrig varit såhär prydligt, mer av ett konstant kaos) är snart ett minne blott. Över en helg slogs det ihop litet skrivbord till vad som nu är det nya kontoret. Målat hela helgen.

Här i vardagsrummet är nu tanken vitrinskåp. Håller ögonen öppna.


Långhelg på landet över påsk. Drog förstås på mig en förkylning den sista arbetsdagen innan semestern och den höll ju lämpligt nog i sig rakt igenom. Nåväl.

Fastnade iaf i en ny (gammal) serie på kuppen, True Detective! Så bra första säsongen var, men andra föll mig inte alls i smaken?

Sen vill jag också tipsa om miniserien Godless. En westerngrej som utspelar sig i alldeles fantastisk miljö och med många coola kvinnor i huvudrollerna. Tyckte den var strålande trevlig. Synd och skam att den tog slut alldeles för fort och behöver se om denna redan nu känner jag.


Planterat massor på sistone. Det här är första sommaren i mitt vuxenliv som jag har en riktigt stor och fin balkong och tänkte förstås maxa detta. Flyttade ju hit i slutet av förra sommaren så då var det liksom litet för sent för allt det där.

Jag har ju inte gröna fingrar men tänkte låtsas. Tomat, paprika, jordgubbar, smultron, tomat och litet snittblommor. Hur svårt kan det vara?


Har tvättat och packat bort vinterfiltarna, linne i varje hörn om jag får välja. Mycket blått, grått och svart med nya inslag av grönt.

Bjuder ut mig själv och bjuder in naturen. Maj tickar.

H.

Kommentarer