Från monsun till sjöbris


Så kändes juni.

Nästan hela samhället försvann sent om sider på semester och staden tömdes på morgonrusning. Förutom jag och en handfull till, vi flanerade runt på ödegatorna och träffades vid kaffemaskinen 8.30 i vanlig ordning. Jag hann städa skåp, arkivera och kunde släcka datorn prick sexton varje dag. Sådant gör mig verkligen tillfreds, att liksom ha ordning på allt det där pyttelilla runtomkring.Månadens bäst loppisfynd blev utan tvekan de här supersnygga Ilmari Tapiovaara stolarna. Betalade en riktig struntsumma för dem på ett öde loppis mitt ute i ingenstans. Vilket jädra kap säger jag bara, och såså bekväma.

Kanske att detta kan vara mitt bästa loppisfynd någonsin, faktiskt.Midsommar hann det vara och jag sportade visserligen inte denna klänning (stövlar och tröja med oljefläckar på) men den kan få representera i alla fall. Köpte helt på studs vilket är ganska olikt mig men känner fortfarande att det var ett gott beslut. Så mjuk så man smälter.

Morgonkoppar i min mors sommarträdgård, febril vattning av jordgubbsplantor som inte ger (nog med) skörd och lätt semesterångest har jag också ägnat mig åt. Men framför allt var månaden full av slapp. Varje kväll har jag legat sned i soffan och plöjt Suits från första säsong och detta var ju också mitt främsta mål för månaden.

Och redan fjorton dagar in i kapitel sju. Strax semesterpang!

/ H. 

Kommentarer