Cala d'Or

Som sagt, ett äventyr stod på agendan för juli. Endast två veckor innan avfärd slog vi till i all hast då framför allt jag kände ett enormt behov av att komma bort, långt bort, bara ett litet tag.

Ju längre avstånd jag får till mitt vardagliga liv (i rena kilometrar) desto bättre kopplar jag av och glömmer alla små stressmoment här hemma. Det är konstigt och inte helt optimalt, en problematik jag gärna vill lösa, men såhär är det i alla fall.Ville bara någonstans, nästan vart som helst där en inte kokar åpp i juli men finner sandstrand. Orkade verkligen inte någon stadssemester.

Valde destination litet på känsla och efter var som passade våra tidtabeller. Begav oss till slut på en fyra nätters andningspaus till Cala d'OrMallorca. Fyra nätter är förstås alltför kort tid men kunde tyvärr inte bli borta längre p.g.a. jobbmåsten. Ändå kändes resan förvånansvärt nog inte så kort till slut. Kanske för att vi gjorde absolut ingenting. Det löstes korsord, dracks pulverkaffe, lågs i skuggan, lästes bok, flöts i vatten, åts nektariner och gicks på ljuvligt fläktande kvällspromenader. Ironiskt nog var det ju slutligen svalare där (28) än här (32) och det var vi extra nöjda över.

Blev verkligen riktigt förtjust i detta ställe och kan absolut tänka mig att återvända både hit och till andra delar av Mallorca litet mer energisk, påläst och redo att utforska ordentligt.De här husen suktade vi efter. Mest läget kanske, något gammalt och mer charmigt vore väl att föredra. Ändå, att få återkomma till en dylik plats vore ju drömmen, kanske till och med spendera halva året här. Skulle gå trapporna ner till havet varje morgon för ett svalkande dopp i vatten som även en badkruka klarar av.

På skoj googlades det Hus till salu Mallorca men återgicks snabbt till kaffekoppen med insikten om att allt även på denna paradisö kostar en smärre förmögenhet.
Visst när det något alldeles speciellt med solnedgångarna i Sydeuropa? Inte för att våra är mycket sämre men dessa är liksom mer skimrande och guldiga.

Temperaturen kvällstid var verkligen perfekt för utforskning.En av mina favoritsaker med denna plats var att det blåste otroligt mycket nästan hela tiden. Hav och vind är ju något som ligger mig nära om hjärtat. Västkustbarn osv.

Att bo i inlandet (i vilket land som helst) är en väldigt avlägsen tanke för mig. Jag har otroligt svårt att tro att jag någonsin skulle slå rot längre än ett par kilometer från havskanten.Gillade alltså särskilt miljön i Cala d'Or. Mycket höga klippor och mellan dem små vikar med magiskt turkost vatten. Är ju inte mycket för riktigt platta landskap, kanske för att jag bor i ett sådant. Vill ha höjd, berg och dalar, höga klippor, mycket vind. Det här stället fyllde alla kriterier.

Det man inte har drömmer man om. Förstås.
Och den här jordiga färgskalan med inslag av grönt och turkost är ju min alla tiders favorit.

Det är svårt att förmedla höjder i bild, men högt som attan var det.Det här är min favortbild från resan. Så många olika liv, stämningar och aktiviteter som möts i en kort sekund på en strand någonstans i världen.


En väldigt lyckad resa.

För dig som är intresserad: Vi bodde på Inturotel Cala Esmeralda och var också supernöjda med boendet.

H.

Kommentarer