Rabarber och rekreationJuli. Vilken bra månad. Lagom av av det mesta, mycket av det bästa.

Fick semester någonstans halvvägs och gillade verkligen bägge sidor av mittpunkten på olika sätt. Ledig tjugofyra dagar isträck har jag faktiskt aldrig varit förut och blev först nästan litet ängslig av tanken Vad fyller jag så mång dagar med? direkt följt av tanken Herremintid så skönt att inget göra. Det som jag till slut ägnade mig åt var loppis, odling, matlagning, television, kaffestunder, turer på stan, turer till kusten, tid med favoriter och framför allt en efterlängtad resa. Äventyret ska jag spara ner några ord om senare.

Än har jag litet kvar på min semester men även om jag kämpar hårt för att hålla i känslan av sommar tycker jag alltid att den rinner ur händer på mig i början av augusti. Den här årstiden är min favorit och jag skulle så gärna önska att jag fick min hjärna att förstå att den kan vara längre en två månader. Inte redo för höst än. 


Har i alla fall försökt se på denna semester med ny ro. Har gett mig själv lov att stanna inne soliga dagar och försökt att inte hetsa över min olust att göra femtimiljoner roliga semestersaker. Efter en tung vår får en väl lov att bara vara? Jotack.

Jag bestämde tidigt att något slags äventyr var det jag ville pricka in och resten skulle vara vardagligt och enkelt. Skönt.Några turer på loppis blev det som sagt.

En riktigt varm dag flanerade jag nästan ensam i kalla källarlokaler och rotade i lådor. Hittade bl.a. en printad Bragolin och behövde i vanlig ordning rädda alla gamla fotografier jag kom över. Vet inte riktigt vad jag ska göra med alla dessa vackra ansikten men vet bara att jag behöver sköta om dem. Någon dag hittar jag nog ett värdigt syfte.

Förresten, mina loppisfynd ser du oftast mer av på min Instagram, så om sådant intresserar dig får du jättegärna följa mig där.Rabarber blev månadens råvara. Jag gjorde rabarberkompott kanske fem gånger och toppar alltid med  en blandning av färskost och grädde samt digestivekex. Nom!

Matlagning är annars något jag gillar mycket men finner ganska tungt och trögt till vardags. När jag är ledig en längre stund blir jag riktigt på hugget och gillar att koka ihop både sött och salt, prova nytt och framför allt improvisera. Följa recept är alltså inte min starka sida men gott blire ändå.


Nu ska jag insupa det sista av semestern och rusta upp för augusti.

H.

Kommentarer