Ur boet och in i förvirringenAugusti blev kontrasternas månad. Över en natt från det rofyllda och mosiga in i springet och vardagen.

Ni vet ju, mår som bäst när allt är under kontroll och såhär års är absolut noll saker under kontroll. Nä det är faktiskt bara konstanta beslut i sista minut och massa ändring, upprivning, omgörning, misstag för att sen snubbla på målsnöret och göra om allt fem före.

Ojoj.

Innan jag sprang in i förvirringen hade jag i alla fall semester. Som hon slappade. Förvånas också alltid över att jag måste öva på att vara ledig. Första fem dagarna är jag riktigt rastlös och går hela tiden runt och letar efter något. Vad vet jag inte. Men sen.Redovisning av månadens loppisskörd hör ju dessa månatliga inlägg till:

Skål i rotting – bra att lägga nycklar i.

Ljusstake i tenn från Avesta var också för fin för att passera. Har listat ut att den lilla glaskonen (vasen?) som var istoppad ej hör till originalupplägget, men platsar ju perfekt. Undrar hur den hamnat där? Ljusstake och vas i ett alltså, litet enligt smak och tycke.Hårklämma blev min bästa augustigrej. Inspirerad av Lizzy, förstås.

Blev också förtjust i Iittalas utskick. Beundrar då alltid deras förmåga att lita på det enkla. Inte skrika och härja. Det modet önskar jag liksom att många fler företag skulle anamma.Damer i vas... blev väl snyggt?Och! Det här långa Marimekko nattlinnet fyndade jag på en liten loppis i hemtrakterna. Praktisk taget oanvänd. Kläder köper jag ganska sällan på loppis. Har av någon orsak inte riktigt fått in flytet där och gjort ganska många dåliga köpbeslut genom åren, alltså inte använt det jag kommit hem med. Prylar är nog min grej, kläder inte så värst. Försöker verkligen öva på att navigera massan av textil nu så att jag ska kunna göra klokare beslut men det är svårt att få in en bra metod här.

September blir (är) speckat med jobb i hufvudstaden och möjligen också i Tallinn. Samt måste alltid låsa in mig själv i ett mötesrum i fjorton dygn såhär års för att verkligen försvinna in i zonen Stör ej.

En liten fritidstur till Stockholm blir det också mot slutet av månaden. Har då verkligen inte tid men ibland får en liksom ta sig tiden. Vinka kungligt och avvika.

H.

Kommentarer