12/19/2019

Vad ska jag prata om?

Som fortsättning på mitt inlägg Våga vilja och våga välja har jag tänkt mycket på vad jag pratar om i mina kanaler och varför. Vilka ämnen inkluderas och vilka exkluderas? Borde jag tänka om med mina tårtbitar? Ta in något av det jag ofta väljer bort och ta bort något av det jag ofta väljer till? 


Det finns förstås delar av mig själv och min vardag som jag inte delar med mig av. Vet inte riktigt hur medvetet eller omedvetet jag dragit den gränsen men den finns där. Det handlar inte bara om privat och personligt utan om intresseområden också, konkreta ämnen som jag inte behandlar, helt enkelt. Tror att jag gör dessa urval för att jag vill vara tydlig och dela med mig av något som är lätt att ta till sig. Det ska inte vara för svårt och snävt för dig som läser.

Å andra sidan är det svårt att bidra med något nytt om en lutar sig mot ämnen som många andra också står och lutar sig mot. Jag anser mig kanske stå i någon slags livsstilskategori och i den poolen är ju onekligen många och vispar runt. Den nischen är tacksam på så vis att den kan innefatta ganska många olika ämnen och det är väl kanske därför många finner sig själva i den också, det gamla goda dagbokskonceptet. För en människa som konstant känner sig uttråkad av sitt egna innehåll är det dessutom en tacksam nisch, lätt att strössla ut innehåll om både det ena och det andra. 

Ändå medför den där nischen en viss mängd grubbel för mig. Känner liksom att jag måste fylla ett tomrum på internet för att jag ska kunna befoga min egna existens här. Kanske har jag litet väl höga krav på mig själv men ibland blir jag verkligen riktigt matt på att dela med mig av sådant som så många andra redan delar med sig av med bravur. 

Får vi bara ta oss rätten att skicka ut en massa innehåll i etern eller borde vi tänka på vad som faktiskt bidrar till något större? Eller i alla fall något nytt? 

Samt, generiskt vs. nischat, var finns det perfekta mittpunkten? 

Efter en kurs i digital branding som jag avslutade nyss inser jag ändå värdet i att kanske simma i en mindre pool, flagga för mindre ämnen och lita på att likasinnade hittar dig och stannar kvar. Färre folk men desto mer intresse för samma sak... det är väl något att eftersträva.

Dylika insikter har jag visserligen skrivit under längesen men kanske inte riktigt tagit till mig och funderat på. 

Det är svårt att välja linje ibland. Välja allt är att välja inget. Vill verkligen inte vara den som hoppigt ägnar sig åt att prata om allt men försöker samtidigt ge mig själv frihet och valmöjligheter så jag inte tröttnar. Vill skapa innehåll med syfte och substans, inte bara dela med mig för att påminna dig om min egna existens, om du förstår vad jag menar. Vill också alltid dela med mig av sådant som jag själv skulle tycka var intressant att ta del av, förstås. 

Läskigt är det också. Kanske lyssnar ingen på det lilla nischade jag väljer att prata om. Kanske sitter jag själv på en öde ö och filosoferar om gammalt tunnblåst glas, fotokonst från 1800-talet och kreativa processer. Räcker det att jag själv tycker att det jag pratar om är väldigt trevligt? Räcker det för mig? Och har jag befogat min plats på internet då? Vet inte. 

Det här blev verkligen ett ostrukturerat inlägg, på tal om hoppighet... men många frågor inga svar, och så vidare.

H. 
SHARE:

Inga kommentarer

Skicka en kommentar

Blogger Template by pipdig