En loppisskörd, helt enkelt

Okej råkade radera detta inlägg redan en gång. Inte min torsdag.

Jo, jag skulle ge mig på ett inlägg om veckans loppisfynd faktiskt. Det var ett tag sen sist. Sitter i en bekväm soffa på stan då jag är uthyst ur hemmet p.g.a. vattenavbrott hela dagen. Här finns då tid att kontemplera.


Min syster hörde av sig på sin lediga tisdag och undrade om jag ville agera sällskap på loppisrunda. Det vill man ju. 

Som oftast är fyndsaldot högt när en inte tänkt göra inköp och lågt när en väl är på jakt efter något. Men det är ju också charmen med loppis, att en får ta det litet som det kommer. Öppet sinne osv. 


Den här stickade tröjan slog jag till på för 3 euro, kap. Har letat en dylik hela vintern. Har två långa tröjor som jag använder konstant men nästan ingen i kortare modell som är i skapligt skick. 

Brunt är en klurig färg för mig. Tycker att jag passar jättebra i brunt men trivs av någon anledning inte riktigt i färgen. Övar flitigt på att klä mig i dessa toner och tycker att jag blir bättre på det hela tiden. Tror att jag trivs i färger som är skapa och självsäkra, svart och vitt. Dova färger ger mig liksom ingen styrka. Oo, djupa tankar. Hemmet däremot, det är ju en skala av lera och sand från början till slut. 

Matchar Zacharias också. Han är lånad av mamma. Jo, han med. 


Sen köpte jag en ateljéskjorta. Har förstås ingen ateljé men tänker att detta är ett steg i rätt riktning. 100% bomull och tillverkad i Finland. Tror den varit beige någon gång och möjligen missfärgats i tvätten, nu är bryter den litet mot rött men inte mig emot. Mycket hemmavänlig. Bara att plocka fram sin inre Helen Frankenthaler nu då!


Denna rejäla ljusfot kunde jag inte lämna på hyllan. Förutom små vaser är ljusfötter något jag alltid stannar upp vid på loppis. Hade höga förhoppningar om att denna skulle vara gammal på riktigt och lurades nästan tills min sambo krossade min illusion. Fabrikstillverkad tyvärr och knappast särskilt gammal alltså men väldigt fin ändå. Måste verkligen bli bättre på att tyda hantverksdetaljer. 


Utöver dessa tre saker köpte jag två t-skjortor. Slängde direkt en gammal trasa som verkligen var bortom all räddning. 

Det var väl en synnerligen lyckan spontantur på loppis det. 

H.

Kommentarer