Nytt omslag 
Rastlösheten faller på och plötsligt har bloggen har fått nytt omslag. Tack och förlåt.

Det här är inte riktigt det slutresultat jag var ute efter men du vet hur det är, en tisdag kväll faller lusten på och plötsligt har man byggt om allt så pass mycket att det är omöjligt att backa.

Hur som haver. Behövde ge mig själv en injektion inspiration. Nytt omslag ger mig alltid stor lust att skapa innehåll och så även denna gång.

Jag länge velat ha en blogg som känns snudd på galleri. Stora bilder och mycket plats för det visuella. Bild är ju min grej och text kommer alltid i andra hand, tycker att det här utseendet följer den prioriteringen bättre än det förra. Det är inte ett klassist bloggupplägg precis men ändå ett medvetet val. Jag skulle nämligen vilja utveckla den här webbplatsen åt ett nytt slags håll, eller snarare använda bloggen på ett annat sätt.

Sen har jag funderat mycket på det här med desktop vs. mobil. Jag läser nästan inga bloggar på mobilen men har förstått att många gör det. Nå, jag måste flagga för att den här webbplatsen inte är super mobilvänlig just nu, jobbar på det. Jag tycker att bildmaterial ska upplevas stort och via desktop, även om tant förstår att mobilvyn är här för att stanna. Undrar om det beror på vilka typer av bloggar en konsumerar? Jag följer många som är bildtunga och vill därför ta del av innehållet i stort format. Fattar dock att texttunga bloggar är smidiga att ta del av via mobilen, mera som en artikel eller nyhet förstås, inte så mycket fotogalleri över det hela.

Nu har jag visserligen råkat skriva av mig mycket här på senaste men det är ändå bilderna som är kärnan och det ska jag försöka hitta tillbaka till. Detta också för att bloggen blir väldigt tungrodd för mig när jag skriver mycket. Text är liksom inte jättelätt för mig att producera så ibland blir inlägg med mycket text mer av hopplösa megaprojekt än något jag faktiskt tycker är roligt.

Du fattar.

Jag vill framför allt se den här webbplatsen som en bilddagbok eller som ett slags labb för kreativa påhitt, och bygga både utseende och innehåll enligt den tanken. Då kan jag förhoppningsvis dela med mig litet mer obehindrat och spontant också.

Snickrar vidare litet vartefter här nu och hoppas att vi ska trivas.

H.

Kommentarer