1/02/2020

Stearin, skog och 31 aftnarDecember, vilken varm månad.

Jag kommer ihåg att jag drog ut på ljusskenet till mars ifjol. Fast det är en lögn. Ljus tänder jag året om även om de nog blir betydligt färre kring april. Någon enstaka julstjärna får lysa upp in på februari också. Ja, jag är den som är den.


Jag njöt verkligen av december på ett helt nytt sätt i år. Hade tid att insupa stämning och boa ordentligt. Ofta har denna månad varit ett enda panikartat avverkande för att sen komma till ett plötsligt stopp och på något förvirrat vis försöka slappna av på kommando utan att riktigt lyckas. Så är det säkert för många, i mindre eller större utsträckning. Men inte för mig i år alltså. Hade varvat ner ordentligt redan innan månaden körde igång och det var litet för trevligt faktist. 


Ägnat mycket tid åt mina loppade gamla porträtt på senaste. Tanken är att dessa ansikten ska få ta ännu mer plats 2020. Förstår att detta samlande och intresse för okända ansikten från förr i tiden kan verka som en udda, dammig och kanske rentav märklig hobby men ni får hålla ut. Denna bildsamling skänker mig mycket ro och glädje! 


Kosta Bodas ljuskoppar blev månadens bästa loppisfynd och nya favoriter i hemmet. 

Bredvid vilar en bok av min före detta typografilärare som jag inte begrundat sen jag gick ut Berghs 2014 (?). Borde verkligen läsa om den här och fräscha upp minnet på vetenskapen. Det får jag nog lägga upp på vårens Att göra-lista. 

Många av mina vänner i Stockholm sammanfattade utöver året också decenniet på Instagram och jag funderar på att göra samma sak här på bloggen. Det vore rätt så trevligt att arkivera en riktig tung tidslinje över allt jag sysslat med sen jag var 21 för det sammanfattar ju på något vis hela mitt vuxna liv såhär långt. Djupdyka och påminnas, mycket för egen skull. Knappt kommer jag ens ihåg vad jag sysslat med faktiskt. Har ju som konstaterat sämsta långtidsminnet i mannaminne. 


Och så kom aftonen och jag önskade god jul med denna bild på ett favoritornament. Tog bilden litet i förbifarten veckan innan jul och tyckte den blev så stämningsfull. 

God jul och gott nytt får jag väl passa på att önska här också.


Det blir mycket på temat ljus och lyktor nu, men är inte det hela poängen med december? Jag vill gärna tycka det. 

Lånade denna lykta av mamma. Tycker den är otroligt vacker. En riktig fröjd för ögat om jag får ta i. Tycker mycket om att ta in nya detaljer i hemmet på detta sätt för det är alltid saker som verkligen påminner om något fint eller någon fin. 


Julafton firades hos mina föräldrar i år. Jag åkte hem redan fredagen innan och så stannade faktiskt mycket längre än tänkt, nästan två veckor. 

På juldagsmorgon föll snöflingor över det gråa och det var som att vakna i en julfilm. 

Vi gick på morgonpromenader och släpade fötterna fram på både väg, skog och åker dessa dagar. Och havet, kan det bli vackrare än så här? Tror inte det. Den här 1000 meters hajken till vattnet är min favoritrutt. 


Och så samma vy en vecka senare, på nyårsafton. Trolskt med månen och allt det tindrande blåa och kolsvarta svarta. Här kunde jag sitta i evigheter. 


Och så gick vi hem och åt toast skagen, spelade kort, såg något dåligt på tv och gick och la oss 23.00. En riktigt prima nyårsafton i min bok.

Vilket fint inlägg det här blev med alla bilder förresten. Har verkligen kommit igång med fotograferandet i december. Har så många idéer men knäpper också mycket i farten. Bilder blir bara till och det känns lätt. Hoppas detta tillstånd håller i sig för tycker verkligen om att dela med mig av både bild och text just nu.

H.
SHARE:

Inga kommentarer

Skicka en kommentar

Blogger Template by pipdig