Onsdag 260220Jag hade tänkt slå till på ett Ett foto i timmen-inlägg. Det blev tyvärr inte riktigt ett foto i timmen när allt kom omkring så vi kan kort och gott se det här som en redovisning av en onsdag i livet. Onsdagen som i gårdagen alltså. Tycker det är ganska trevligt att få följa med på andras helt vanliga dagar så här är min otroligt vanliga dag.

06
Väckarklockan ringer sex varje morgon men jag är för tillfället oförmögen att ta mig upp den tiden. Så även denna dag.


07
Nu så. Raskt mot kaffekokaren och sen avnjuta guldet vid sidan av en skiva egenbakt bröd med ost på. Satt i soffan en halvtimme och njöt av morgonstund, en ganska ny aktivitet som jag ägnar mig åt varje vardag. Somliga mornar finner jag inte riktigt ro och vill rusa till datorn och sätta mig direkt men har märkt att detta tvångsnjut bidrar till en mycket mer sansad sinnesstämning dagen lång. Försöker utnyttja förmånen nu när jag råkar ha tillgång till den.


08
Klä på sig något och bädda halvnoga. Sätta sig vid skrivbordet.

09
Stiga upp och koka sig kaffe nummer två.10
Vad gör jag om dagarna då? Just nu fylls arbetsdagarna av en aprillansering som jag är lagom nervös över. En timme då och då gör jag andra småjobb också men det är mest fokus på det egna projektet i februari och mars.

11
Äter lunch ganska tidigt nuförtiden, redan klockan elva. Denna dag blev det wokkad zucchini, paprika, lök och spenat med nötter. Plus andra smörgåshalvan. Alltid plockmat lunchtid.12
Gjorde mig redo för en tur på stan. Jeans och polo händer inte ens en gång i veckan nuförtiden. Mina ögonbryn ser helt galna ut på denna bild?! Ristat in dem med tusch kan man tro, haha.

13
I jakt på present, schampo och en flaska vin. Skulle sen landa på café för några timmars jobb men det var tio personers kö till ettan och inte en endaste plats ledig på tvåan (inte ens en ynka bredvid-plats!) så blev opepp på hela grejen och gick hem igen. Svettig p.g.a. alltför påbyltad och aningen missnöjd över mitt misslyckade caféjobbande kokade jag dagens tredje kaffe och åt en torr kvargbulle som tröst. Hade planer på att äta årets fastlagsbulle på stan sådär en dag för sent men den saken blev det ju pannkaka av.

Vet annars inte varför men har svårt att komma in i caféjobbarkulturen i denna stad. Under frilansperioder i Stockholm satt jag på café med min dator nästan varje dag, olika caféer olika dagar, men här tycks jag inte få in vanan.

14
Slog upp hemmastudio efter att ha surat en kvart och testade en fotogrej som jag prickat in till dagen efter. Märkte att det jag ville åstadkomma inte alls blev fint på bild så som jag tänkt. Surade en kvart till p.g.a. detta.15
Slutade sura, packade ihop studion och satte mig i soffan. Skrev litet på det här inlägget och bockade av några sista grejer för dagen. Ateljéskjortan är på även om jag fortfarande saknar ateljé. :-)

16
Släckte datorn och övergick till att konversera. Åt uppvärmd makaronilåda framåt fem. Gott.17
Sjutton-timmen är alltid litet oklar. Landar i soffan men det känns ju inte som kväll så det blir mer slösurfande av det hela. Började titta på Husdrömmar på SVT Play. Rätt så underhållande faktiskt.

18
Här vet jag faktiskt inte vad jag gjorde?

19
Nytt ryck. Svängde ihop deg till semlor och åt kvällsmål. Konsumerar hejdlöst citrusfrukter för tillfället. Tog en dusch. Avverkade inte särskilt mycket vettigt denna kväll märker jag nu när jag dokumenterar dagen.20
En kompis som skulle låna soffan denna natt knackade på. Vi åt godis och tittade på ett till avsnitt av ovannämnda serie.

21
Läggdags. Är en riktigt sängliggare och konsumerar vid den här tiden både serier, dokumentärer och en och annan vlogg. Fast jag lägger mig väldigt tidigt somnar jag ändå först upp mot tjugotre, så även denna kväll. Första klockan ringer 5.20 i detta hushåll och efter det är liksom vilan ofullständig känner jag, så även om det känns som att jag lägger mig mormor-tidigt är denna rutin riktigt prima för mig som funkar bäst på åtta timmars sömn.

Sen var det slut på onsdagen som utöver besök på stan var en ganska akkurat representation av hur mina dagar brukar se ut. Ganska ofta förekommer morgonträning eller eftermiddagspromenad också, men utöver det mest evinnerligt sittande vid detta skrivbord.

Det här inlägget känns ju otroligt tråkigt såhär i efterhand, men vad kan man, det var ju dagen :D Klart slut!

H. 

Kommentarer