20 sekunder


Ett av mina mål för 2020 var att skapa videomaterial. Skrev om det i inlägget Årets röda trådar.

Videoformatet har lockat mig länge men det har känts så stort och outforskat att jag haft svårt att ens nosa på konceptet utan att känna mig överväldigad. Har egentligen aldrig jobbat med rörligt, mer än i skolan längesen. Ändå alltid varit intresserad och nyfiken och tyckt att det kunde vara spännande att bredda det kreativa med ytterligare ett format.

Ville verkligen ta mig an det här i år. Bestämde mig för att lägga ribban lågt så att det hela inte skulle kännas övermäktigt och jag skulle orka fortsätta också. En liten enkel trailer för varje månad kändes både kul och rimligt, typ som en videodagbok fast i ultrakomprimerad version. Testade i december och tyckte verkligen om att sitta och jobba med den där lilla snutten. Fortsatte skakigt filma och långsamt klippa i januari och februari. Det blir inte mycket mer än en tjugo sekunders story just nu men tycker det är riktigt roligt att ta sig an det här var fjärde vecka.

Tycker det är fint hur många klara minnen det går att baka in i en video också. Tror det är musiken som gör att det hela blir så stämningsfullt och tydligt för mig.

December 2019

Januari 2020

Februari 2020

Delar med mig av dessa på min Instagram.

H.

Kommentarer