Gläntor, citrus och skräck

Om januari var långt var väl ändå februari den kortaste månaden i mannaminne? Tycker mig ha haft väldigt fullt upp denna månad så något måste jag ju ha sysslat med. Mitt favoritord Oklart går att applicera fint även på denna tidsperiod.


Loppisalster är väl alltid ett trevligt startskott på blogginlägg. Tre kuddfodral och en liten gammal spegel slog jag till på om sistens. 

Jag är väldigt inne på gråa och gräddiga toner just nu, som alla andra alltså. Det är väl något med våren som gör att den ljusa skalan får ta plats. Den där rostiga brända nyansen är också en ny favorit. Inser att jag är sist på bollen där också men eftertänksamma val osv.


Sovrummet står på vårens Åtgärda-lista, det har jag nog nämnt innan. Det här rummet är väldigt avskalat och det får det gärna vara, men nu är det avskalat p.g.a. brist på eftertanke. Kom över min mormors mors gamla sjal en helg och funderar nu om jag kunde hänga upp den som någon slags väggbonad ovanför sängen.


Annars har jag trillat djupt i aprillansering, som sagt. Med förtjusning och skräck ser jag röda mattan rullas ut någonstans inte så långt borta. Jag bär ofta på många idéer som jag vill förverkliga på jobbfronten, men hittills i livet har alla varit för stora för att ta sig an vid sidan av andra jobb. Nu har jag för första gången haft möjlighet att lägga tio veckor arbetstid på att bygga fram en idé och bestämde mig för att prova. Otrevligt medveten om att det kanske inte lyckas och bär någonstans alls, men en upplevelse rikare osv. 

Du märker ju, pessimisten i mig står verkligen i förgrunden, men vill lova att jag verkligen tror på det här. Försöker hela tiden intala mig själv att även om ingen annan skulle bli lika förtjust har det här varit bland det roligaste jag gjort. Det borde väl vara orsak nog att känna sig nöjd hur det än går. Ändå kusligt att blotta något som känns fint och viktigt för en själv och inte veta hur det landar. 

Mer om det här i sinom tid. Otrevligt att släppa ledtrådar, jag vet, men det känns svårt att inte prata om saken när det ändå är detta jag sysslat med dagligen sen januari. Nu råkar ju det här vara ett Sammanfattning av livet på senaste tid-inlägg så förlåt mig denna gång. 


Fritiden har bestått av citrusfrukter och brödbak i februari. Ja herremintid så det bakats bröd i detta hushåll, flera gånger i veckan. Det går i perioder det där. Annars har jag försökt tömma skafferiet, rensa och sortera i stort som fortsättning på den stora Styr upp-månaden januari. 

Vi har kallförråd i detta hus och även om jag många gånger i livet önskat mig ett sådant insåg jag snabbt att det också är lätt att lägga allt på hög och inte göra sig av med prylar. Vill verkligen inte spara ett litet bord "ifall om att" eller en extra stekpanna p.g.a. "kan vara bra att ha". Tycker ofta att vi har brist på förvaring i lägenheten, vilket vi har, men försöker verkligen göra mig av med saker istället för att köpa mer förvaring. Så det jobbar vi på. 


Har hållit mig i stan ovanligt mycket sen nyår men någon vecka bakåt begav jag mig till Västerhavet, dvs. landet. 

Stod på mina föräldrars gård en eftermiddag och funderade på vilken skog jag skulle stövla in i. Gick en kort bit västerut, hamnade i en helt ny trollskog som jag aldrig upptäckt förr. Den var magisk, droppande och brinnande i solnedgången. Blev helt tagen av denna stund och plats. Det här gläntan blir nog en favorit i sommar. 

Rofyllt slut på inlägg om ett ganska ryckigt februari. Ja tack. 

H.

Kommentarer