03

Sammanfattningen av mars månad blir lika sparsmakad som månaden i sig. Samma promenad, samma kaffekopp, samma biltur och ny version av samma videosamtal. I den ordningen. Om och om igen.

Tycker ändå om det här kameraflödet som väldigt väl representerar livet på senaste tid. Något rent, stillsamt och enkelt över alltihop. Har sysslat mycket mer med att bara föreviga utan att ha en tanke på att förmedla i mars. Tyckt om det mycket.

Annars. Visst tär det här på humöret, att klappa samma väggar dagarna i ända. Även om ensamhet (som i att vara ensam, inte känna sig ensam) är väldigt bekant för mig och något jag nästan alltid njutit av ska jag inte sticka under stolen med att tillvaron känts litet torftig på senaste. Det måste ju vara själva själva vetskapen om att vara beordrat begränsad om är skillnaden? Och sen är jag ju inte ens ensam, utan vi är faktiskt två i hushållet och det har jag varit extra tacksam för i dagarna. Inte fullt så många tankar som äter upp en inifrån när den andra ändå kan inflika med valfri distraherande diskussion om något helt annat. Försöker konstant påminna mig själv om att min vardag är en lyxvara. Att det här är det enda som krävs av mig när det krävs så mycket av så många andra. Sätt dig ner i båten kvinna.

Jag jobbar fortfarande som vanligt men visst har det här påverkat allt som låg planlagt. Jag väntar också på myndigheter och alla behandlingstider har av naturliga själ förlängts avsevärt, helt stannat upp eller trasslats till. Således står mycket av mitt på paus också. Försöker fokusera på att beta av annat i väntan på.

I januari när jag planerade aprillansering hade jag inte heller ett virus i min omvärldsanalys. Vet faktiskt inte riktigt hur jag ska tackla den pucken. Det känns plötsligt litet olämpligt att lansera något alls just nu. Å andra sidan kanske det vore bäst för både sinne och samhälle att det som kan fortsätta skulle göra det. Pust, en del samvetskval i halsstrupen minsann.

Annars drömmer jag mycket om sommaren, av naturliga skäl mer än oftast. Hoppas verkligen vi kommit ut på andra sidan då.

H.

Kommentarer