Studio Viita


En månad efter tänkt lansering är det äntligen dags att hissa upp ridån och presentera den nya satsningen. Som jag tjatat och släppt otrevliga ledtrådar hela våren, och till råga på allt försvunnit från jordens yta i några veckor. Ibland får det bli så.

Sen mitten av januari har jag jobbat på att förnya mitt företag. Nytt underlag, nytt skal, ny riktning och dessutom ett nytt koncept på toppen. Nästan ingenting av det gamla finns kvar och tur är väl det.

För mig är det här stort. Jag har aldrig riktigt vågat satsa såhär mycket på den egna verksamheten tidigare. Jag har ju jobbat frilans förut men oftast i kortare perioder, vid sidan av anställning eller som konsult vilket inneburit att jag haft samma kund t.ex. 70% av tiden och ibland då även en kontorsplats. Att vara såhär pass 'egen' på lång sikt är ganska obekant för mig.

Jag kommer att fortsätta sälja mina tjänster som frilansande formgivare. Utöver det har jag klistrat på ett produktkoncept och den helheten har jag nu ägnat tre månader åt att jobba fram. Digitala produkter har jag funderat på i flera år. Exakt vad och varför kan jag gå in på en annan gång, men tror verkligen det här ligger rätt i tiden och öppnar upp kreativa processer vilket är i linje med det jag tror på och tycker är allra roligast.

Det här med att få igång en internationell försäljning av digitala produkter var ju sen i praktiken litet svårare än jag trott. Höll nästan på att ge åpp när det kändes som att landets alla myndigheter lekte pingis med mina ärenden. Det hela kulminerade i en pompös amerikansk Tax form som gav mig tårar om nätterna. Till slut kom vi ut på andra sidan, förstås. Jag pratar i Vi för det här är allt annat än en enmansshow även om företaget på papper är mitt. Utan ett närverk hade det här givetvis aldrig gått och på daglig basis finns det góa personer som rycker in som rådgivare, bollplank och ibland också avlastning. Jag älskar kollektivkänslan och vill ha den som kärna i verksamheten.

Skulle kunna prata mer om hela uppstartsprocessen, tankarna och planerna men det här inlägget blir nog långt utan djupdykning. Summa summarum Hip hip hurra för det nya!

Hoppas att du hoppar på tåget och följer resan framåt på Instagram. Jag drömmer om att skapa ett riktigt kreativt utrymme där med högt i tak, där de som vill kan samlas och dela tips och råd och inspiration och erfarenheter om formgivning och kreativa processer. Mina två största hjärteämnen.

Och sväng gärna via sajten också så blir jag mycket glader > www.studioviita.com 

H.

Kommentarer