OM MIG

IMG_9001bw Hej,

Mitt namn är Heidi.

Jag är uppvuxen i en obefintlig och bortglömd fiskarby på finländska västkusten, där bussarna slutat gå och havsörnarna glider över tysta gropiga landsvägar. Jag bodde i ett rött hus med vita knutar tills jag tog studenten år tvåtusensju. Sen flyttade hit och dit i jakt på roliga jobb och utbildningar, provade till exempel på fotokonst och marknadsföring. För fem år sedan flyttade jag till Stockholm för att lära mig allt om grafisk design, där blev jag kvar tills jag abrupt flyttade hem igen p.g.a. nytt jobb och äventyr för ungefär ett år sedan. Nu bor jag alltså på västkusten igen, det känns fortfarande väldigt otippat och litet konstigt, men också bra.

Bor i en liten tvåa som inreds i vitt, svart och trä. Gillar det monokroma, men gillar också växter och små prylar som ger mig minnen. I köket hittar du alltid mandelmjölk, avocado, havssalt och spenat. Då och då finnes där också en påse plockgodis men den blir sällan kvar länge p.g.a. är sämst på att spara sötsaker. Lovar mig själv att dricka mindre kaffe minst tio gånger per år men lyckas aldrig, det gör väl ingen.

På dagarna är jag formgivare. Jag har jobbat med kunder så som Kungliga Operan, Bonniers och Rädda Barnen. Just nu jobbar jag som ansvarig formgivare för ett finländskt hudvårdsföretag. Där ansvarar jag (förstås) för all den form jag och mina kollegor skapar. I praktiken betyder det att jag kurerar brandet, men också att jag skapar en tidning var åttonde vecka samt tar mig an sajten när jag hinner. Jag ska se till att hänger ihop, helt enkelt. Jag tar ändå på mig frilansprojekt då och då för att få in litet omväxling i vardagen, så hör gärna av dig om du har något kul projekt i bakfickan.

Jag ogillar trängsel, slarv och när människor kommer sent till saker och ting. Jag älskar ensamhet, åskväder, kriminal- och krigshistoria. Jag är extremt systematisk och matematisk, en sann rutinmänniska, det är ett bra komplement till mina ganska kreativa dagar tycker jag.

På denna adress samlar jag, förutom väl utvalda bildminnen ur mina dagar, mer och mindre genomtänkta funderingar ur mitt skeptiskt lagda inre. Det är kvickt blandat med länge ältat, dekorerat med design, stil, ätbart och annat vackert.

Skicka din post till heidi.myllyviita@gmail.com om du har något trevligt att berätta!

/ H.
 
Share:

Inga kommentarer

Skicka en kommentar

© heidi mari | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig